Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

In juni 2020 kwam Auping Store Antwerpen - de gespecialiseerde slaapzaak voor een goede nachtrust - bij Nestor aankloppen: of wij hen misschien aan een nieuwe verkoopmedewerker konden helpen? Wij gingen meteen aan de slag en vonden twee kandidaten met het gevraagde profiel. En wat bleek? Auping kon onmogelijk kiezen en nam ze dan maar allebei in dienst. Dit is, kortom, het verhaal van een dubbele perfecte match!


Liliane Praats (68) was een groot deel van haar carrière management assistent, maar werkte ook zes jaar in een grote meubelzaak. Auping-bedden hebben voor haar dus al lang geen geheimen meer. “De combinatie van verkoop en menselijk contact is mij op het lijf geschreven”, vertelt ze. “Ik hou van de uitdaging om bij elke nieuwe klant te ontdekken hoe je die het best kan helpen. Ik heb na mijn pensioen contact opgenomen met Nestor omdat ik graag nog wat actief wou blijven. Het extra geld dat ik verdien, is daarbij leuk meegenomen. Mijn taken hier? Ik waak erover dat de toonzaal altijd mooi verzorgd oogt, ik verwerk bestellingen en ik ontvang natuurlijk de klanten.”

De combinatie van verkoop en menselijk contact is mij op het lijf geschreven”, vertelt ze. “Ik hou van de uitdaging om bij elke nieuwe klant te ontdekken hoe je die het best kan helpen. Ik heb na mijn pensioen contact opgenomen met Nestor omdat ik graag nog wat actief wou blijven.

Liliane Praats

  - Sales assistent

Gwen Dooreman
- Zaakvoerster Auping Store Antwerpen


Carla en Liliane stralen allebei uit dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in de klant. Het plaatje klopt gewoon, de mensen voelen zich bij hen echt op hun gemak. Dat kan je niet zo maar leren, het is bagage die je in de loop der jaren opbouwt.


Carla Maes (54) verhuurt toeristische logies in Antwerpen en schreef zich in bij Nestor omdat ze nog ruimte had voor een extra activiteit. Liefst iets met interieur, als dat even kon, want dat is echt wel haar dada. Ook voor haar vielen de puzzelstukjes dus mooi op hun plaats: “Ik werk nu afwisselend 2 en 3 dagen per week voor Auping. Deze job komt voor mij echt op het juiste moment. 30 jaar geleden was het me zeker niet zo goed afgegaan. Je moet met veel verschillende klanten en situaties kunnen omgaan. En er komt ook best veel administratief werk bij kijken: leveringen opvolgen, de stock in de gaten houden, problemen oplossen ... Maar alles gaat prima. Ja, ik ben echt heel blij dat ik hier ben terechtgekomen.”

Het plaatje klopt


En de liefde is geheel wederzijds, want zaakvoerster Gwen Dooreman steekt haar enthousiasme over haar twee Nestors niet onder stoelen of banken: "Voor een winkel als de onze is het belangrijk dat de medewerkers veel mensenkennis hebben. Je verkoopt niet zomaar een bed, je moet ook het juiste slaapsysteem vinden, want elke matras is anders. Wel, Carla en Liliane stralen allebei uit dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in de klant. Het plaatje klopt gewoon, de mensen voelen zich bij hen echt op hun gemak. Dat kan je niet zo maar leren, het is bagage die je in de loop der jaren opbouwt. Weet je, in onze Auping Store in Leuven hebben we twee medewerkers met een vrij gelijkaardig profiel, die bovendien al een hele tijd voor ons werken. Naast de nood aan een flexibele inzetbaarheid is die positieve ervaring wellicht de reden waarom ik voor de winkel in Antwerpen meteen een wat oudere persoon in gedachte had en eigenlijk nooit een jongere heb overwogen.”

Gwen voelde zowel bij Liliane als bij Carla al van bij de kennismaking aan dat ze affiniteit hadden met de designproducten van Auping: “En nu ervaar ik dag na dag dat ze allebei enorm gedreven zijn en gepassioneerd bezig met hun job. Je merkt dat ze echt goesting hebben om hier te werken. Wij kunnen daar als zaakvoerders alleen maar heel gelukkig mee zijn.”

Ik werk nu afwisselend 2 en 3 dagen per week voor Auping. Deze job komt voor mij echt op het juiste moment. 30 jaar geleden was het me zeker niet zo goed afgegaan. Je moet met veel verschillende klanten en situaties kunnen omgaan. En er komt ook best veel administratief werk bij kijken: leveringen opvolgen, de stock in de gaten houden, problemen oplossen ... Maar alles gaat prima. Ja, ik ben echt heel blij dat ik hier ben terechtgekomen.

Carla Maes

  - Sales assistent