Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Top Motors groeide de voorbije 30 jaar uit tot een stabiel autobedrijf met zes vestigingen in zuidelijk West-Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen. De verschillende concessies van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen maken sinds het voorjaar van 2022 dankbaar gebruik van Nestors voor enkele posities die via de traditionele arbeidskanalen moeilijk in te vullen zijn.


"Klanten vragen ons bijvoorbeeld om in hun plaats naar de autokeuring te gaan", verduidelijkt Tom Vanden Broeck, Service Manager bij Top Motors Roeselare. "Dat kan tegenwoordig namelijk heel tijdrovend zijn, zelfs als je een afspraak maakt. Wel, die service nemen we met plezier op ons. Ook auto's die binnen moeten voor werkzaamheden, kunnen we bij de klant afhalen en na afloop terugbrengen. Tot slot hebben we nog een druk transport van wisselstukken en wagens tussen onze diverse vestigingen. Vroeger wisten wij niet goed wie we voor dat soort opdrachten konden inschakelen. Er zit te weinig regelmaat in om er een vaste kracht voor in dienst te nemen, de drukte kan week per week enorm variëren. En als je een beroep doet op een klassiek uitzendkantoor, krijg je telkens iemand anders over de vloer."


DSC03920
Gepensioneerden leken ons uitermate geschikt voor deze job, omdat ze vaak vrij zijn wanneer bij ons de nood het hoogst is
DSC03884

Tom Vanden Broeck

  - Service Manager

Zin om te werken


Nestor verscheen bij Top Motors in het vizier nadat de hr-manager bij een aantal andere bedrijven positieve verhalen had gehoord. "Gepensioneerden leken ons uitermate geschikt voor deze job, omdat ze vaak vrij zijn wanneer bij ons de nood het hoogst is", zegt Tom. "En inderdaad: het was effectief een schot in de roos! Intussen beschikken we over een pool van een zestal Nestors die vertrouwd zijn met onze werking, die weten wat we van hen verwachten en die we vrij snel en flexibel kunnen inzetten.”


“Weet je, het belangrijkste criterium om bij ons te slagen, is motivatie: naast een zekere passie voor auto's verwachten wij van onze medewerkers in de eerste plaats zin om te werken. Onze Nestors hebben op zich niets meer te bewijzen, want hun carrière zit er eigenlijk al op. Wie zich komt aanbieden, heeft dus gewoon nog altijd heel veel goesting om in het werkveld te staan. Dat ze bovendien een centje kunnen bijverdienen, is daarbij leuk meegenomen."


Ideale oplossing"Elke Nestor heeft bij ons zijn eigen agenda. Sommigen vinden één dag per week voldoende en zijn bijvoorbeeld alleen op donderdag beschikbaar. Maar er zijn er ook die maar wat graag vaker langskomen. Nog anderen werken het liefst halve dagen. Elke week leggen we onze puzzel opnieuw, in functie van het aantal opdrachten en de persoonlijke wensen van onze Nestors. We weten dat het sowieso altijd in orde komt, zelfs als we last minute al de volgende dag iemand nodig hebben. Ja, wij hebben met Nestor echt de ideale oplossing gevonden."


"Kortom", besluit Tom, "de samenwerking met Nestor is voor ons een absolute meerwaarde. We kunnen erop rekenen dat alles vlot en correct zal verlopen, inclusief de administratieve afhandeling van de geleverde prestaties. Wij moeten zelf bijna niets meer doen. We geven gewoon de uren door, verder regelt Nestor alles. Ook dat is voor ons zeker een pluspunt."

Bezig blijvenLuc Vanderheeren (65) was 35 jaar lang leerkracht aan het VTI van Izegem, afdeling Bouw. Daarnaast was hij ruim 30 jaar zelfstandige in bijberoep, als plaatser van vloer- en wandtegels. Sinds maart is hij 1 dag per week als Nestor bij Top Motors aan de slag, van 8 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. "Na mijn pensioen wou ik graag nog een beetje professioneel actief blijven. Ik ben altijd een bezige bij geweest, op tal van vlakken, en mijn vrouw maakte zich wat zorgen dat ik me zou vervelen", lacht hij. "Ik ben toen tijdens mijn zoektocht op de website van Nestor beland en heb meteen mijn cv doorgestuurd."


Vrijwel onmiddellijk was er een match: Luc had aangegeven dat hij heel graag met de auto reed en dat paste perfect bij de vacature van Top Motors. "Ik doe dit werk nu een paar maanden", zegt Luc. "Ik ben Nestor en Top Motors heel dankbaar voor deze mooie kans. Deze job is de ideale aanvulling bij de rest van mijn week. Ik bekijk telkens samen met Top Motors welke dag ons beiden het best uitkomt. Nestor volgt alles vervolgens prima op. Ja, ik kan leeftijdsgenoten die het net als ik nog voelen kriebelen alleen maar aanraden om vooral te doen wat ze graag doen. Blijf in de mate van het mogelijke actief, geniet van het leven, ook van de kleine zaken, en hou het gezond!"


DSC04021 1