Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Begrotingsakkoord: flexi-jobs openen discussie over arbeid zonder lasten


Nicolas Moerman, zaakvoerder bij Nestor, deelt zijn perspectief over de uitbreiding van flexi-jobs in België: 'In België zien de meesten arbeid als een contract van onbepaalde duur bij dezelfde werkgever. De uitbreiding van de flexi-job is een mooi symbool dat kan bijdragen aan een mentaliteitsverandering.'

DSC08477 min

Nestor wordt grootste uitzendbedrijf voor 50-plussers in Benelux: ‘Senioren maken meer en meer het verschil’Na de overname van ErvarenJaren in 2020, heeft Nestor recentelijk hun Nederlandse sectorgenoot 65plus overgenomen en wordt zo marktleider in de Benelux voor het tewerkstellen van 50-plussers en gepensioneerden. Mathieu Vandenhende en Nicolas Moerman, zaakvoerders van Nestor aan het woord: "Wij geloven sterk dat er op werken geen leeftijd staat".

07 09 2023 Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende van uitzendbedrijf Nestor trends 0064

Experten Jan Denys en Nicolas Moerman (Nestor) wikken en wegen: hoe ziet ‘Operatie Generatie’ eruit?Zou het meer 50-plussers aan het werk houden? En hebben gepensioneerden iets te vrezen? Twee arbeidsexperten houden de vier opvallendste voorstellen van Operatie Generatie tegen het licht. 


Kopie van DSC05862

Overname 65plus maakt Nestor marktleider in Benelux: “Dertigers achter uitzendkantoor voor 50-plussers Nestor slaan grote slag”Het Vlaamse Nestor, een in vijftigplussers en senioren gespecialiseerd uitzendkantoor, koopt de Nederlandse sectorgenoot 65plus. Het groeit daarmee uit tot de marktleider in de Benelux. 'Nu kijken we naar de rest van Europa.'

07 09 2023 Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende van uitzendbedrijf Nestor trends 0086

‘Net toen mijn pensioen naderde, is de limiet opgetrokken tot 65 jaar. Sommigen jammerden, maar ik sprong een gat in de lucht’Uit gegevens van de FOD Financiën blijkt dat steeds meer 70-plussers na hun pensioen weer aan het werk gaan. De afgelopen jaren zijn er meer dan 50.000 senioren in België opnieuw aan de slag gegaan. Drie gepensioneerden delen waarom ze niet stil willen zitten in hun pensioenjaren.

DSC08307 Plopsaland Case

Nestor in het VRT Nieuws journaal: 70-plussers aan het werk


In totaal zijn er in ons land meer dan 50.000 70-plussers aan het werk, onder meer via Nestor, hét uitzendkantoor voor gepensioneerden. “We zien dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar betrouwbare en gemotiveerde medewerkers, maar het is niet zo gemakkelijk om die te vinden. Onze mensen, de 70-plussers willen echt bezig blijven en hebben zin om nog iets te doen. Wij koppelen hen aan deze bedrijven.”

VRT Nicolas

Belgische 50-plus uitzendgroep doet eerste overnameNestor, de Belgische uitzendgroep gespecialiseerd in vijftigplussers en gepensioneerden, neemt sectorgenoot ErvarenJaren over uit Nederland. Door de overname zal de uitzendgroep rond Nestor wekelijks 1200 uitzendkrachten te werk stellen, met een geconsolideerde omzet van bijna 10 miljoen euro.

Mathieu Nicolas 1 2021 05 25 144430

"Beleidsverklaring is een gemiste kans om flexibiliteit duurzaam te verankeren in de arbeidsmarkt"Van veel initiatieven die de voorbije maanden op tafel werden gelegd, was er opeens geen sprake meer. Dit was nochtans een cruciaal moment om zeker bij 50-plussers belangrijke stappen te zetten in de richting van de 80% tewerkstellingsgraad die de federale regering voor ogen houdt.

Flexibel werken duurzaam verankeren in het beleid

Nestor geeft oudste personeelsfeest in Vlaanderen! 


Nestor, het uitzendkantoor voor vijftigplussers en gepensioneerden, blaast 3 kaarsjes uit. Om dat te vieren werden alle uitzendkrachten afgelopen zondag uitgenodigd voor het oudste personeelsfeest in Vlaanderen. Zo’n 139 vijftigplussers (met een gemiddelde leeftijd van 61 jaar) waren aanwezig op 6 oktober om te klinken op het 3-jarig bestaan van Nestor in Ray te Gent.

Personeelsfeest Nestor