Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Funky food for the healthy soul: dat krijg je als je bij DJAR een maaltijd bestelt voor je medewerkers op kantoor, voor je evenement of gewoon voor thuis. Sinds twee jaar roert ook Nestor mee in de kookpotten. Ontdek hier hoe onze samenwerking tot stand kwam!


Het verhaal van DJAR begon in 2017: Danielle Verhulst en Alison Vanrenterghem, twee ondernemende jonge vrouwen uit het Gentse, kwamen op het idee om de saaie lunch breaks op kantoor up te spicen door de lancering van een innovatief en duurzaam food concept: gezonde en originele ready-to-eat maaltijden in een jar ofte glazen bokaal. Met smakelijke namen als The Tasty Chicken DJAR, The Meet Mr Mozzarella DJAR en The Cuckoo Couscous DJAR loopt het water je inderdaad al in de mond. Gewoon nog even schudden voor gebruik en klaar is kees, je kan aan tafel! Al snel bleek dat Danielle en Alison een gat in de markt hadden gevonden: tal van bedrijven uit de wijde omgeving begonnen massaal DJAR lunch boxes voor hun personeel te bestellen. Wat Danielle en Alison meteen weer voor een nieuwe uitdaging plaatste: hoe konden ze op een rendabele manier hun wisselende nood aan extra mankracht invullen?

Djar DSC00078
De perfecte oplossing om de pieken en dalen in onze vraag op te vangen
Alison Vanrenterghem
- Co-founder Djar

Werken op afroep


"Elke dag opnieuw worden de DJARS vers bereid in onze keuken in Drongen", vertelt Alison Vanrenterghem. Zij is binnen DJAR verantwoordelijk voor productie, HR en administratie. "De klanten kunnen tot ‘s middags bestellen voor de volgende dag. Aangezien we nog altijd behoorlijk veel lastminutebestellingen binnenkrijgen, moeten we heel flexibel kunnen optreden. Maar hoe vind je geschikte medewerkers die bereid zijn om op afroep te komen werken? De oplossing kwam uiteindelijk via het Netwerk Ondernemen. Daar kwamen we in contact met de CEO van Nestor. Dat het mogelijk was om gepensioneerden als flexi-jobbers in te schakelen, daar waren we zelf nog niet waren opgekomen. Maar we waren meteen voor het idee gewonnen. Heel snel daarna is Christine dan op ons pad gekomen. Twee jaar later zijn we nog steeds heel blij met haar. Ze is altijd goedgezind en wat je haar ook vraagt, ze gaat er vollebak voor."

Toen ik met pensioen ging, ben ik meteen het internet beginnen afspeuren naar een plek waar ik af en toe nog wat kon werken. Zo botste ik op de site van Nestor op de job bij DJAR. Ik ben daar meteen opgesprongen. Ik heb namelijk altijd al graag gekookt en was zelfs een tijd in het weekend keukenhulp in een restaurant.
Djar DSC00085

Christine Van Iseghem

  - Keukenmedewerker bij Djar

Christine Van Iseghem is 67, maar dat zou je haar absoluut niet nageven. Ze is één brok energie en straalt zo hard dat het eigenlijk overbodig is om haar te vragen of ze het fijn vindt bij DJAR. Ze moet er zelfs om lachen: "Ik zeg altijd dat je moet doen wat je graag doet. Sociaal contact is voor mij ontzettend belangrijk. Van thuis niets zitten doen, word je toch alleen maar depressief. Nee, ik moet bezig kunnen zijn, dat is altijd al zo geweest. Ik had 20 jaar lang met mijn man een klein- en groothandel in de bloemensector. Daarna was ik administratief medewerkster in een landbouwbedrijf en tot slot onthaalbediende in een ziekenhuis. Toen ik met pensioen ging, ben ik meteen het internet beginnen afspeuren naar een plek waar ik af en toe nog wat kon werken. Zo botste ik op de site van Nestor op de job bij DJAR. Ik ben daar meteen opgesprongen. Ik heb namelijk altijd al graag gekookt en was zelfs een tijd in het weekend keukenhulp in een restaurant."

Djar DSC00072
Ik kom hier nu 1 tot 3 dagen per week en het valt heel erg mee. Goede arbeidsomstandigheden, leuk werk, aangename collega's, een leuke sfeer: wat kan ik me nog beter wensen? Ik amuseer me en verdien een centje bij.
Djar IMG 4393

Dirk Colhoven

  - Keukenmedewerker bij Djar

Heel gevarieerd takenpakket


Sindsdien helpt Christine een wisselend aantal dagen per week met veel plezier de bestellingen bij DJAR te verwerken. "Er komt veel bij kijken", legt ze uit. "Als ik 's morgens binnenkom, heeft Alison al de planning klaar. Dan begint het: groentjes snijden, de ingrediënten voor de diverse maaltijden bereiden … Om vervolgens de bokalen te vullen. En tot slot alles af te wassen en de keuken weer helemaal schoon te maken."

Dit voorjaar kreeg Christine versterking: Dirk Colhoven (63) ontdekte Nestor toen hij na zijn pensioen van het Antwerpse naar Deinze verhuisde en op zoek ging naar een nieuwe invulling van zijn dagen. Ook zijn professionele parcours oogt bijzonder divers: "Ik ben op mijn 15e begonnen in een kippenslachterij. Later heb ik 25 jaar in de haven gewerkt. Maar ik heb ook alle mogelijke jobs in de horeca gedaan: kok, keukenhulp, de afwas, de zaal. Naast tuinwerk en allerhande klussen. Hoe meer variatie, hoe liever! De vacature bij DJAR sprak mij meteen aan. Ik kom hier nu 1 tot 3 dagen per week en het valt heel erg mee. Goede arbeidsomstandigheden, leuk werk, aangename collega's, een leuke sfeer: wat kan ik me nog beter wensen? Ik amuseer me en verdien een centje bij. Ja, ik kan het mijn leeftijdsgenoten alleen maar aanraden."

Of we daarnaast ook met studenten werken? Zeker, en voor mij zijn de twee types van medewerkers erg complementair. Studenten zijn doorgaans iets minder vlot beschikbaar: je moet rekening houden met hun uurrooster, examenperiodes, vakanties … We zetten ze vooral graag in op events. Want hoe fit onze Nestors ook nog zijn: urenlang met zware bokalen sleuren, is net iets minder aan hen besteed.
Djar Alison Vanrenterghem

Alison Vanrenterghem

  - Co-founder Djar

Complementair met studenten



Alison geeft het grif toe: het is voor DJAR een groot voordeel dat ze dankzij de flexibele inzetbaarheid van hun Nestors zo vlot met pieken en dalen in de vraag kunnen omgaan. "Nestor biedt voor ons zonder meer de perfecte oplossing", knikt ze. "En Christine en Dirk kennen onze werking inmiddels zo goed dat ik hen eigenlijk niets meer moet uitleggen. Of we daarnaast ook met studenten werken? Zeker, en voor mij zijn de twee types van medewerkers erg complementair. Studenten zijn doorgaans iets minder vlot beschikbaar: je moet rekening houden met hun uurrooster, examenperiodes, vakanties … We zetten ze vooral graag in op events. Want hoe fit onze Nestors ook nog zijn: urenlang met zware bokalen sleuren, is net iets minder aan hen besteed. Maar algemeen denk ik dus echt dat veel ondernemingen heel veel aan een samenwerking met Nestor kunnen hebben. Zeker als je business nog geen vaste continuïteit vertoont, is werken met gepensioneerde flexi-jobbers gewoon heel voordelig en efficiënt."