Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Op de bedrijfsvloer van Nestor, een uitzendbureau gespecialiseerd in het inzetten van 60-plussers en gepensioneerden, heerst er opvallende tevredenheid. Nicolas Moerman, de zaakvoerder van Nestor, deelt zijn verrassing en blijdschap over de recente uitbreiding van flexi-jobs in België.


Bij Nestor werkt momenteel een op de drie zestigplussers via het flexi-jobsysteem, en dit aantal blijft groeien. Moerman benadrukt dat velen van hen specifiek voor deze flexibele werkoptie kiezen vanwege een diepgeworteld gevoel van rechtvaardigheid. Ze beschouwen het als een verdiende beloning voor hun levenslange bijdrage aan belastingen. "Als ze nog wat extra willen werken, willen ze een onbelast flexiloon," voegt Moerman eraan toe.

Ik ben aangenaam verrast, ik had niet verwacht dat dit nog op tafel zou komen, laat staan dat er bij wonder iets uit de bus zou komen.
Nicolas

Nicolas Moerman

  - Zaakvoerder

Els_AsAdventure

Moerman benadrukt echter dat België traditioneel arbeid associeert met vaste, langdurige contracten bij dezelfde werkgever. Hij gelooft dat de uitbreiding van flexi-jobs niet alleen een praktische verandering in de arbeidsmarkt betekent, maar ook een symbolische stap die kan bijdragen aan een mentaliteitsverandering in België.


De recente ontwikkelingen op het gebied van flexi-jobs bieden nieuwe perspectieven op werk, waarin flexibiliteit en beloning voor inzet hand in hand gaan. Voor veel Belgen betekent dit een welkome verandering en een nieuwe kijk op werk na het pensioen.


Het volledige artikel lezen?

©️ De Tijd