Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Uit gegevens van de FOD Financiën blijkt dat steeds meer 70-plussers na hun pensioen weer aan het werk gaan. De afgelopen jaren zijn er meer dan 50.000 senioren in België opnieuw aan de slag gegaan. Twee gepensioneerden delen waarom ze niet stil willen zitten in hun pensioenjaren.Walter Van Linden (72), Koerier bij Foodbag:


Walter Van Linden (72) heeft na zijn pensioen gekozen voor een actief leven. Hij werkt nu drie à vier dagen per week als koerier bij Foodbag. Walter geniet van het contact met klanten en ziet zichzelf als een ambassadeur van het bedrijf. Het extra inkomen helpt hem om zijn levensstandaard te behouden en biedt ruimte voor extraatjes, zoals een vakantie op Kreta, waar de huurprijs van hun huisje is gestegen.

Ronald De Smet (73), Conciërge in Plopsa Hotel in De Panne:


Voor Ronald De Smet (73) is het idee om niet meer actief te kunnen zijn verschrikkelijk. Zijn vrije dagen vult hij met vroeg opstaan, het bijhouden van internationaal nieuws, lange fietstochten en het helpen van minder mobiele kustbewoners met digitale uitdagingen. Vorig jaar kwam hij bij uitzendbureau Nestor terecht, dat gespecialiseerd is in het plaatsen van senioren. Ronald wilde graag in contact blijven met jongere mensen, en het bureau vond een passende rol voor hem in het Plopsa Hotel in De Panne als nachtconciërge.

DSC08290 Plopsaland Case
Ik klus bij om in contact te blijven met jonge mensen.

Ronald De Smet

  - Uitzendkracht bij Plopsa

Zijn taken zijn gevarieerd en omvatten onder andere rondes in het hotel en het park, voorbereiden van toegangskaarten en assisteren in de keuken. Ondanks zijn leeftijd, merkt Ronald op dat niemand raar opkijkt. Zijn vroegere carrière als lijnpiloot heeft hem altijd gemotiveerd om actief te blijven, en hij is dankbaar voor de mogelijkheid om na zijn pensioen opnieuw in België te werken.

Het volledige artikel lezen?

©️ De Morgen