Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.


Nicolas Moerman, mede-oprichter van Nestor, meldt dat meer dan 2.400 zestigplussers met een onderwijsachtergrond zich hebben aangemeld om als flexi-jobbers binnen schoolmuren te werken vanaf 1 april.Onderwijskoepels, waaronder het Gemeenschapsonderwijs GO! en het Katholiek Onderwijs, tonen voorzichtige positiviteit en erkennen het lerarentekort. Ze zien flexi-jobbers als een mogelijke ondersteuning en benadrukken de noodzaak van flexibiliteit in de organisatie van schoolteams. 


Nicolas pleit voor een breuk met traditionele denkpatronen in het onderwijs. Hij stelt voor om oudere leerkrachten parttime in te zetten voor ondersteunende taken zoals voor- en naschoolse opvang en administratie, met als doel leerkrachten te ontlasten.

Jobcrafting is in tijd van krapte vaak het antwoord. Als bijvoorbeeld het middagtoezicht en de naschoolse opvang wegvallen omdat een enthousiaste, gemotiveerde flexi-jobber dat overneemt, lukt het misschien wél om voor de resterende opdrachten van de vacature een geknipte medewerker te vinden.
Nicolas

Nicolas

  - Zaakvoerder Nestor

©Het Laatste Nieuws

Lees de volledige samenvatting op onze blog!