Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Het Vlaamse uitzendkantoor Nestor, dat gespecialiseerd is in het plaatsen van vijftigplussers en senioren bij bedrijven, heeft recentelijk de Nederlandse sectorgenoot 65plus overgenomen. Met deze overname is Nestor nu de marktleider in de Benelux in hun vakgebied. Het ondernemersduo Mathieu Vandenhende (38) en Nicolas Moerman (37) richtte Nestor op in 2016 met als doel de paradox aan te pakken waarbij vijftigplussers moeite hebben om werk te vinden vanwege vooroordelen, terwijl de vergrijzing in volle gang is.


Nestor fungeert als de schakel tussen bedrijven die op zoek zijn naar ervaren en betrouwbare arbeidskrachten en oudere werkzoekenden die nog steeds actief willen blijven. Het uitzendmodel van Nestor is laagdrempelig voor zowel werknemers als werkgevers, waardoor flexibiliteit wordt geboden aan oudere kandidaten en werkgevers de kans krijgen om zich te laten overtuigen van de waarde van oudere werknemers zonder zich direct vast te leggen. Wekelijks biedt Nestor werk aan ongeveer 1.500 mensen, die gemiddeld 15 uur per week werken.

DSC03924

Omzetrecords


Nestor heeft de afgelopen jaren indrukwekkende omzetrecords geboekt, met een jaarlijkse groei van ongeveer 60 procent, geholpen door de stijgende krapte op de arbeidsmarkt. In 2020 heeft Nestor al een gespecialiseerd uitzendkantoor in Nederland, ErvarenJaren, overgenomen, en nu voegt het 65plus toe aan zijn portfolio. Hoewel Nederland een andere markt is dan België, ziet Nestor kansen voor groei in Nederland, waar de markt competitiever is. Met de overname van 65plus wordt Nestor de marktleider in de Benelux, met een gecombineerde omzet van ongeveer 30 miljoen euro. Nestor koopt het bedrijf over van de investeringsmaatschappij Venturion. 

We voelen dat er een breed momentum is. Dat willen we niet laten liggen.
Nicolas Moerman

Nicolas Moerman

  - Zaakvoerder Nestor

Genoeg vuurkracht

Het Gentse durfkapitaalfonds Integra ondersteunt Nestor bij hun expansieplannen en heeft voldoende financiële middelen om verdere overnames te overwegen. Hoewel het beginpunt in Nederland ligt, reiken de ambities van Nestor verder dan alleen Nederland. Ze zien vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt als een Europees probleem en willen dit momentum benutten voor verdere groei en internationale uitbreiding.

Het volledige artikel lezen?

© De Tijd