Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Werken na het pensioen wint aan populariteit in Vlaanderen. In de voorbije elf maanden hebben maar liefst 10.808 zestigplussers en gepensioneerden gezocht naar een deeltijdse baan of flexiwerk via Nestor, het grootste uitzendkantoor voor senioren in de Benelux. 

Nicolas Moerman van Nestor zegt hierover: "Twee op de drie zestigplussers doen dat om hun tijd zinvol door te brengen, terwijl 55 procent werkt om hun pensioen wat aan te vullen."

Bevraging bij 1.400 zestigplussers


Nestor heeft 1.400 zestigplussers bevraagd over hun bereidheid om te blijven werken na hun pensioen. Uit het onderzoek blijkt dat twee op de drie dat willen doen om actief en betrokken te blijven. Voor 54,9 procent van de ondervraagden is het vermijden van eenzaamheid en het sociale contact op het werk belangrijk. Nicolas Moerman benadrukt: "Deze cijfers tonen aan dat een recordaantal zestigplussers beschikbaar is voor werk. Velen van hen worden gedwongen met pensioen te gaan vanwege hun leeftijd, maar eigenlijk willen ze gewoon blijven werken. Daarom zoeken ze naar manieren om actief te blijven, deeltijds of met een flexi-job."

Velen onder hen moeten noodgedwongen met pensioen gaan omdat ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt, maar eigenlijk willen ze nog aan de slag blijven. Daarom zoeken ze naar manieren om te blijven werken. Deeltijds of via een flexi-job.
Nicolas

Nicolas Moerman

  - Zaakvoerder Nestor

Pensioen volstaat niet 


Toch is de behoefte aan sociaal contact niet het enige motief. Uit het onderzoek blijkt dat ze willen blijven werken om hun pensioen aan te vullen. Slechts 21,7 procent van de ondervraagden zegt helemaal niet afhankelijk te zijn van hun pensioen om hun levensstijl te behouden. Aan de andere kant geeft 36 procent van de zestigplussers aan sterk afhankelijk te zijn van hun pensioenuitkering. Voor bijna de helft van de Vlaamse gepensioneerden (47,2%) volstaat het pensioen niet om de maandelijkse uitgaven te dekken of om hun levensstandaard van tijdens hun actieve carrière te behouden. Bij 54,9 procent van de bevraagde Nestors is er minimaal 500 euro extra nodig bovenop het wettelijke pensioen om de kosten te dekken. Bijna één op de vijf gepensioneerden (17,1%) komt zelfs 1.000 euro of meer te kort.

DSC04021