Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Een recordaantal 60-plussers en gepensioneerden is op zoek naar een baan, en dat is niet onopgemerkt gebleven. La Une klopt aan bij Nestor als specialist in het tewerkstellen van 60-plussers en gepensioneerden. Jean-Pierre en Marina, uitzendkrachten bij Nestor waren samen met Pauline, onze recruitment manager, te zien in een reportage in het programma 'On n'est pas des pigeons'


Na het pensioen nog aan de slag gaan in plaats van "het rustig aan te doen"? Jean-Pierre is nu twee dagen per week bezorger bij een bedrijf dat maaltijden aan huis levert. Als verkoper, bezorger en kok heeft hij 42 jaar lang zijn ervaring opgedaan. "Op dit moment ben ik 70 jaar maar ik wil nog actief blijven. Na mijn pensioen voelde ik de behoefte aan sociaal contact. Ook wilde ik 'nuttig' blijven in een samenleving die senioren vaak aan de kant schuift." Jean-Pierre stapte daarom bij Nestor binnen omdat zij gespecialiseerd zijn in het tewerkstellen van 60-plussers en gepensioneerden.  

Foodbag Nestor
Ik wil nog actief blijven, en ik voelde de behoefte aan sociaal contact.
Foodbag Nestor

Jean-Pierre

  - Chauffeur Foodbag

"Na een volledige carrière van 45 dienstjaren of wanneer men de leeftijd van 65 jaar bereikt heeft, is er geen plafond om bij te verdienen en kan dit dus onbeperkt. In andere gevallen is er een limiet 1.800 euro bruto per maand", legt Pauline Plaisier, Recruitment Manager bij Nestor, uit. Een status die gunstige voorwaarden biedt voor werknemers.

Flexi-jobs bieden een economisch voordeel voor werkgevers, maar naast dat voordeel benadrukken ze vooral de ervaring die oudere werknemers met zich meebrengen. "Ik heb 38 jaar gewerkt bij UZ Brussel als medisch assistent", vertelt Marina, 65 jaar oud. "Vandaag vervul ik dezelfde functie bij een dokter, één dag per week. Ik wil echt nog niet stoppen, ik hou van dit beroep omdat ik het door en door ken."

Schermafbeelding 2024 01 26 om 16 14 41

De oudste uitzendkracht bij Nestor is 79 jaar oud. Sommigen willen actief blijven gewoon omdat ze het willen, terwijl anderen het financiële aspect overwegen, gezien het feit dat veel pensioenen niet erg hoog zijn. De overheid heeft het minimumpensioen verhoogt tot 1.500 euro. Desondanks benadrukt Jean-Pierre dat het beter is om een parttime baan te hebben of wat geld opzij te hebben, waarmee hij wil zeggen dat aanvullende inkomsten gunstig kunnen zijn bovenop het pensioen.
Het volledige artikel lezen?

©️ RTBF