Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

All-in-1 uit Schelle is sinds 2004 actief in de opslag en distributie van gezondheidsmiddelen en toebehoren, zoals voedingssupplementen en chirurgisch materieel. Liefst vier Nestors draaien vlot mee in het team dat de bestellingen van apotheken, ziekenhuizen en fitnesscentra in goede banen leidt. Op de Boekhouding geeft Frieda (72) dan weer het beste van zichzelf.


In maart 2020 zat Michaël Rousseau, magazijn- en distributiemanager bij All-in-1, toch wel wat met de handen in het haar. Net toen door de coronapandemie de vraag naar medische producten enorm piekte, vielen vier van zijn orderpickers langdurig uit. "Toevallig hoorde ik in een tv-programma dat ik via Nestor oudere werknemers en zelfs gepensioneerden als flexibele interimkrachten kon inzetten", vertelt Michaël. "Ik vond dat meteen een heel tof idee. Waarom zou ik die mensen niet eens de kans geven om zich te bewijzen? Per slot van rekening speelt de leeftijd van mijn werknemers voor mij totaal geen rol. Het enige wat mij interesseert, is dat ze hun job goed doen. Bovendien weet ik uit ervaring dat ouderen vaak echt nog wel uit het goede hout gesneden zijn. Ze hebben bijvoorbeeld nog de juiste motivatie en attitude. Je wéét gewoon dat je op hen kan rekenen. Van veel jongeren kan ik dat helaas niet zeggen."

Logistiek productie

Zoals in de supermarkt


En dus fietst Erik Hemmerechts (68) nu al ruim een jaar gemiddeld twee dagen per week van centrum Antwerpen naar Schelle: "Ik schreef me in bij Nestor, omdat ik me nog veel te jong voelde om me 7 dagen op 7 met mijn hobby's bezig te houden. Kort daarna kreeg ik al de vraag of een flexi-job als orderpicker in het magazijn van All-in-1 mij interesseerde. Daar moest ik heus niet lang over nadenken! En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik heb werkdagen van 7,5 uur, maar ze vliégen voorbij. Tijdens mijn actieve carrière was ik onder meer productie-ingenieur bij Opel Antwerpen en verantwoordelijke naverkoop bij een autodealer. Wel, na al die jaren in leidinggevende functies vind ik het super om eens met mijn handen te kunnen werken. Bovendien is de sfeer onder de collega's - Nestors én vaste krachten - buitengewoon goed. Leuk meegenomen, want de nood aan sociale interactie is voor mij een belangrijke reden om nog wat te blijven werken."


Eriks taak is duidelijk omschreven: "De producenten van medische artikelen bezorgen All-in-1 per klant een bon met alle bestellingen. Ik doe met mijn karretje mijn toer in ons magazijn en verzamel alles wat op mijn lijst staat. Ik registreer de uitgaande producten in het systeem, pak alles in en plaats de doos op een palet dat 's avonds door een koerier wordt opgehaald. Klaar!"

Ik vind dit echt aangenaam werk, het lijkt soms alsof ik gewoon boodschappen doe in de supermarkt. Dit is voor mij de ideale manier om in beweging te blijven. En als het extra druk is, steek ik met plezier nog een tandje bij. Ik hoop hier dan ook nog een hele tijd mee door te kunnen gaan. Ik amuseer me én ik krijg de kans om mijn pensioentje nog wat aan te dikken: wat wil je nog meer?"

Erik Hemmerechts

  - Orderpicker bij All-in-1

Van tijdelijke tot onmisbare kracht?


Frieda Dumoulin
(72) uit Wilrijk kwam een viertal jaar geleden via een jobsite in contact met Nestor: "Na mijn pensioen was ik blijven doorwerken voor het bedrijf waar ik 25 jaar lang de boekhouding had gedaan. Maar dat stopte abrupt toen mijn werkgever failliet ging. Sindsdien zat ik thuis en dat viel eerlijk gezegd dik tegen. De kans om via Nestor aan de slag te blijven, kwam voor mij dan ook als geroepen. 

Vier halve dagen per week staat Frieda in voor een aantal terugkerende, repetitieve taken: facturen versturen, betalingen van klanten inboeken, documenten sorteren en klasseren … "Ik heb in het begin wat mijn weg moeten zoeken tussen al die verschillende klanten en producten, maar al bij al is dat heel vlot verlopen. En ik leer nog elke dag bij, dat maakt het net zo boeiend! Het bedrijf rekent bovendien echt wel op mij: als ik eens een paar dagen niet kan komen, blijft mijn werk gewoon liggen. Soms krijg ik daarnaast nog andere opdrachten en ook die doe ik altijd met heel veel enthousiasme. Ja, ik hoop oprecht dat ik hier nog zo lang mogelijk kan blijven. Weet je: in principe was dit een tijdelijke opdracht, tot nieuwjaar. Maar na een week vroeg All-in-1 of ik terug wou komen. Blijkbaar konden mijn collega’s me toen al niet meer missen." (lacht)

Ik deed onder meer de administratie van een restaurant en van een modefotograaf. Eind oktober 2020 kreeg ik dan het aanbod bij All-in-1. Eerst ging het om wat lichtere taken in het magazijn. Maar al snel kwam ik op de Boekhouding terecht, mijn vertrouwde habitat dus."

Frieda Dumoulin

  - Administratief medewerker bij All-in-1

Boekhouding

Op naar nog meer Nestors!


Intussen is verantwoordelijke Michaël Rousseau zo tevreden over de gang van zaken dat hij overweegt om de hele werkorganisatie aan te passen aan de flexibele inzetbaarheid van Nestors: "Ik ben van plan om de basispicking - die niet om specifieke competenties vraagt - volledig aan Nestors en studenten over te laten. Dat zou betekenen dat we onze pool van oudere flexi-jobbers verder uitbreiden. Ik zie dat zeker zitten, want alle Nestors die tot nu toe bij ons van start zijn gegaan, zijn een schot in de roos. Je merkt aan alles dat Nestor hen grondig heeft gescreend. Ook al hebben ze al heel wat jaren op de teller, toch hebben ze stuk voor stuk nog een heel grote drive. Ze zien werk, reiken oplossingen aan voor problemen, denken met ons mee … Kortom, alles wat je van een goede werkkracht mag verwachten."