Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Sinds Guy Quirynen in april 2013 het eerste Umamido-restaurant opende, heeft de fast casual dining-specialist in eerlijke ramen (noedelsoepen) al een hele weg afgelegd. Intussen kan je al op 7 verschillende locaties in Brussel, Gent, Leuven en Antwerpen proeven van de eenvoudige maar o zo lekkere Japanse keuken. Sinds enige tijd schrijft ook Nestor mee aan dit succesverhaal. Via het voordelige flexi-jobstatuut wisten we namelijk een capaciteitsprobleem op de administratie van Umamido in te vullen.


Umamido zocht heel concreet iemand met ervaring die Maximilien, de administratieve rechterhand van CEO Guy, af en toe een helpende hand kon toesteken. “We hebben Nestor in detail uitgelegd wat we van de nieuwe medewerker verwachtten”, vertelt HR-manager Indy Van Frausum. “Even later is Eric dan bij ons gestart. De taken die hij hier vervult, sluiten perfect aan bij wat hij vroeger altijd heeft gedaan. Eric is inderdaad al wat ouder maar ik heb nog nooit ondervonden dat hij niet meer zou meekunnen. Integendeel zelfs: hij staat er echt voor open om nog nieuwe zaken bij te leren. Hij is voor ons zonder meer de juiste persoon op de juiste plaats. De persoonlijke aanpak en de goede opvolging van Nestor hebben hier absoluut het verschil gemaakt.

Hij is voor ons zonder meer de juiste persoon op de juiste plaats. De persoonlijke aanpak en de goede opvolging van Nestor hebben hier absoluut het verschil gemaakt.
Indy Van Frausum - Umamido

Indy Van Frausym

  - HR-Manager Umamido

“Te jong om niets meer om handen te hebben”

Eric Osselaer (67) uit Boortmeerbeek studeerde in 1974 af als boekhouder. “Ik heb dat 10 jaar in hoofdberoep gedaan en trad dan in dienst van een bedrijf. Toen dat op mijn 60ste failliet ging, moest ik noodgedwongen met pensioen. Maar ik had al snel door dat ik daar eigenlijk nog niet klaar voor was. Ik miste echt het contact met collega’s en wou ook heel graag nog iets om handen hebben. Ik heb eens bij Nestor geïnformeerd wat er zoal mogelijk was. En zo ben ik dus bij Umamido terechtgekomen."

Sindsdien werkt Eric 2 dagen per week bij Umamido, in principe elke dinsdag en donderdag. “Mijn hoofdtaak? Ik check de financiële staten die de restaurants elke dag opmaken. En daarnaast neem ik sporadisch ook nog wat andere boekhoudkundige en administratieve taken voor mijn rekening, zoals het opstellen van contracten en het verifiëren van leveringsbonnen en uitgaande en inkomende facturen. Mijn ervaring weegt vooral door in de kleinere zaken: ik merk al eens iets op waar iemand met minder metier misschien overheen zou kijken. Ik heb ook altijd een antwoord in huis als mijn mening over een specifiek probleem wordt gevraagd. Ik denk dus wel dat ik het vaste team van Umamido nog iets kan bijbrengen.”

Professionele én levenservaring


“Dat mag je wel zeggen”, vult Indy Van Frausum aan. “Een oudere collega zoals Eric heeft ons veel te bieden. Hij heeft een ruime professionele expertise en bezit tegelijk ook veel levenservaring. Hij kan zelfstandig werken en doordat hij bewust voor deze job heeft gekozen, kan je echt op hem rekenen. Eric is ook heel loyaal: je voelt dat hij totaal niet bezig is met eventuele andere opportuniteiten. Bij een jongere werknemer kan je daar toch nooit helemaal zeker van zijn. En tot slot is het voor ons jonge team een verrijking dat Eric soms met een enigszins andere blik naar bepaalde zaken kijkt. Kortom, deze samenwerking loopt buitengewoon goed!”

Ik miste echt het contact met collega’s en wou ook heel graag nog iets om handen hebben. Ik heb eens bij Nestor geïnformeerd wat er zoal mogelijk was. En zo ben ik dus bij Umamido terechtgekomen. Mijn hoofdtaak? Ik check de financiële staten die de restaurants elke dag opmaken.
Eric - Umamido

Eric Osselaer (67)

  - Boekhouder bij Umamido

Eric is dan weer blij dat hij in een jeugdige groep is beland met een frisse visie op de business: “Dit is voor mij een heel interessante ervaring en bovendien houdt het me jong. De financiële vergoeding die ik hiervoor krijg, is daarbij leuk meegenomen. Want als gepensioneerde moet je het uiteraard met een stuk minder doen. Ook over de rol van Nestor als uitzendkantoor ben ik erg te spreken: ik voel me heel fair behandeld, hun aanpak is echt uniek en tof. Ik heb dan ook al verschillende mensen uit mijn omgeving aangeraden om ook de stap naar Nestor te zetten.”