Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Heb je sinds kort een digitale meter voor gas en elektriciteit in huis? Dan kreeg je mogelijk een technieker over de vloer die door EQUANS Academy, het opleidingscentrum van de multi-technische dienstverlener EQUANS, werd opgeleid. Dat bedrijf klopte eind 2020 bij Nestor aan. Enkele maanden later gingen liefst 6 Nestor consultants bij EQUANS aan de slag voor het project 3DM (EQUANS, Besix Van den Berg en Jacops).

We ontmoeten Jeroen Massoels, Operations Manager van EQUANS BeLux en voor het project 3DM, in Desteldonk, in de Gentse havenzone. In het opleidingscentrum daar worden toekomstige installateurs van digitale meters voor aardgas, elektriciteit en water klaargestoomd voor hun nieuwe job. "Het gaat daarbij om twee types cursisten", vertelt Jeroen. "Er zijn er die al wat technische ervaring hebben. Zij krijgen hier nog een basisopleiding van een maand en een maand praktijkbegeleiding op het terrein. Anderen kennen nog vrijwel niets van elektriciteit: zij doorlopen een traject van 3 maanden."

Jeroen Massoels
- Operations Manager bij EQUANS Academy

Snelle, kwalitatieve en flexibele oplossing

Aangezien er veel vraag was naar nieuwe installateurs en EQUANS Academy met groepen van maximaal 8 cursisten werkt, ging Jeroen najaar 2020 op zoek naar extra ondersteuning. "Via een zusterbedrijf kwamen we in contact met Nestor", vervolgt Jeroen. "We hebben toen in grote lijnen geschetst welk diensten we in gedachten hadden. De consultants moesten een zekere maturiteit bezitten, over de nodige technische expertise beschikken en die kennis vlot kunnen overdragen. Ze moesten zelfstandig kunnen werken en graag voor een groep staan. Hun leeftijd maakte voor ons totaal niets uit. Zolang ze maar goesting hadden om erin te vliegen en elke dag het beste van zichzelf te geven."


Nestor stelde meteen enkele geschikte consultants voor. Jeroen Massoels: "Na een kennismaking en een proefles zijn er 6 consultants opgestart.  En tot nu toe loopt het allemaal heel soepel. Alle Nestors zijn stuk voor stuk uiterst professioneel en gemotiveerd. Kortom, we zijn bijzonder tevreden. Een snelle, kwalitatieve service met bovendien ook een grote flexibiliteit: ik zie echt alleen maar voordelen aan deze samenwerking."

Jeroen Massoels
- Operations Manager bij EQUANS Academy

Terug naar de eerste liefde

Een van die Nestors die elke werkdag om 7u30 zijn opwachting maakt bij EQUANS Academy is Erwin Declerck (60) uit Sint-Amandsberg. Nadat hij op zijn 18de zijn diploma A2 elektriciteit haalde, was hij 11 jaar lang actief als elektricien. Daarna belandde hij bij een sportcentrum en daar groeide hij na verloop van tijd uit tot technisch verantwoordelijke. Tot hij op zijn 59ste onder meer door de coronaperikelen zijn job verloor. Ondernemend als hij is, bleef Erwin evenwel niet bij de pakken zitten. "Op een dag viel mijn oog op een vacature bij Nestor”, vertelt hij. "Lesgevers elektriciteit gezocht, zo stond er. "Aangezien elektriciteit mijn eerste liefde was en ik altijd al heb willen lesgeven, besloot ik de uitdaging voluit aan te gaan. Ik had jarenlang een managementfunctie, ik was het dus wel gewoon om met mensen om te gaan. De recruitment consultants van Nestor hebben me toen heel goed ontvangen. En de rest is geschiedenis!"

Erwin Declerck
Instructeur bij EQUANS Academie

Voor Erwin was het van meet af aan een uitgemaakte zaak dat hij voltijds wou blijven werken: "Niets doen staat voor mij gelijk met achteruitgaan. Ook hier en daar nog wat bijklussen, was voor mij geen optie. Nee, ik wou me echt nog eens helemaal smijten. Het was natuurlijk wel even wennen, maar na een maand voelde het al aan alsof ik nooit iets anders had gedaan. Oké, financieel heb ik wat moeten inleveren. Maar ik werk nu op 8 minuten van mijn huis, dat is voor mij een ongekende luxe. Had ik dat allemaal op voorhand geweten, dan was ik nooit 30 jaar in hetzelfde bedrijf gebleven. Maar ja: als je het ergens gewoon bent, is het nu eenmaal niet makkelijk om weg te gaan."

DSC00131

Nooit te oud om te springen

Op zijn 62ste kan Erwin in principe met pensioen. Of hij dan ook effectief gaat stoppen met werken, dat zal van een aantal factoren afhangen: "Als ik me dan fysiek nog altijd goed voel, sluit ik niet uit dat ik nog wat langer ga blijven. Want op dit moment is dit voor mij echt de perfecte oplossing. Ik ben met mijn gat in de boter gevallen, zoals ze in Gent zeggen. (knipoogt) Ik heb een boeiend en gevarieerd takenpakket, een aangename werkplek met een goede sfeer en fijne collega's die me de nodige erkenning geven. Het doet echt deugd om 's avonds blij en tevreden naar huis te kunnen gaan, in de wetenschap dat ik mijn cursisten weer iets heb kunnen bijbrengen. Dus ja: een ontslag op rijpere leeftijd hoeft absoluut niet het einde van de wereld te zijn, laat staan van je professionele carrière. Het is nooit te laat om iets totaal anders te gaan doen. En Nestor kan je daar heel goed bij helpen. Hetzelfde geldt trouwens voor mensen die al met pensioen zijn maar nog de passie voelen om te blijven werken: ga ervoor, al was het maar een paar dagen per week. Schrijf je dus zeker in bij Nestor: er ligt vast nog wel een mooie job op je te wachten.”