Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Met Cerba HealthCare heeft Nestor al lang een succesvolle samenwerking. Al een hele tijd leveren we het bedrijf een aantal chauffeurs die inspringen om bij dokters stalen op te pikken en naar de labo’s van Cerba te brengen. Het spreekt voor zich dat COVID-19 daar sinds maart 2020 voor een pak extra werk heeft gezorgd.

Snel bijkomende capaciteit en mankracht leveren


Toen van overheidswege de vraag kwam om bijkomende testen aan te leveren, te verdelen en te analyseren, moest Cerba razendsnel schakelen. Maar toch kwam het al vlug handen te kort. Eerst werden de partners van onze chauffeurs ingeschakeld. Zij gingen stuk voor stuk aan de slag in het COVID-kitbuilding team. Hun opdracht: een totaalpakket samenstellen met alle noodzakelijke materiaal om testen af te nemen. Cerba werd evenwel werkelijk overspoeld door bijkomende aanvragen naar tests.

Een volledige testkit klaar om aan de zorg te leveren

Eén telefoontje naar Nestor later waren er de volgende dag al 3 Nestors ter plekke om de handen uit de mouwen te steken. Week na week nam het volume toe en waren er meer krachten nodig. Geen enkel probleem voor Nestor: snel bijkomende capaciteit leveren zit ons nu eenmaal in de genen. Logisch, want nog flexibeler en gedrevener dan onze (jong)gepensioneerden, dat kan gewoonweg niet

Onze Nestors springen in de bres


Vrijwel meteen bleek ook de bijkomende mankracht onvoldoende en staken we op vraag van Melissa Bertin, Kitbuilding Supervisor, nogmaals een tandje bij. Nestor stelde een poule van kit builders samen die elke voormiddag beschikbaar waren om de nodige ondersteuning te bieden.

Amper drie dagen later gingen er nog eens 10 gemotiveerde Nestors/helden aan de slag. Sindsdien werken ze van 8 tot 12 mee in ons aller belang. Specifiek stellen ze de COVID-tests voor de zorgsector samen.

Colette is druk in de weer met het samenstellen van een Covid testkit

Gedreven door het algemeen belang


Onze Nestors gaan elke dag gedreven aan de slag. Ze voelen waardering, onderhouden hun sociale contacten en zijn blij dat ze hun steentje kunnen bijdragen. Ze maken werkelijk mee het verschil. Uiteraard ontvangen ze een correcte vergoeding, maar dat is zeker niet hun grote drijfveer.

Zelfs na de verstrenging van de maatregelen gingen ze zonder verpinken door, uiteraard met respect voor alle veiligheidsrichtlijnen. Ondertussen groeide de poule zelfs uit tot een team van 20 helden, die de 10 werkplekken flexibel bemannen.