Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

De populaire maaltijdboxen van Foodbag worden één na één manueel gevuld bij Vawi nv in Antwerpen. Een team van enthousiaste Nestors zorgt er mee voor dat dit week na week vlot en rimpelloos verloopt.


Vawi is een groothandel in kwaliteitsvolle voedingsproducten. In een perfect gekoelde ruimte worden ook de maaltijdboxen van Foodbag samengesteld. Bart Rombouts leidt dat hele gebeuren in goede banen: "Ik sta in voor de aankoop van de goederen, zorg dat er voldoende personeel aanwezig is, doe de nodige kwaliteitscontroles … Een belangrijk gevolg van het almaar groeiende succes van de maaltijdboxen is dat we constant op zoek zijn naar bijkomende flexi-krachten. Toen de mensen van Foodbag ons een tweetal jaar geleden vertelden dat zij voor de leveringen aan hun eindklanten vrijwel uitsluitend gepensioneerden inschakelden, besloten wij Nestor ook eens te contacteren. Intussen beschikken wij over een pool van meer dan 60 Nestors die regelmatig terugkomen."

De mensen zijn stuk voor stuk uitermate gemotiveerd en plichtsbewust. In deze tijden, waarin zelfs ongeschoolde krachten heel moeilijk te vinden zijn, zijn we dan ook heel blij dat we op de diensten van Nestor kunnen rekenen.
Bart Rombouts Vawi

Bart Rombouts

  - Operations Manager bij Vawi

Bart Rombouts
- Operations Manager bij Vawi

Alles loopt gesmeerd

"Wat wij nodig hebben, zijn betrouwbare mensen die hun verantwoordelijkheid nemen", vervolgt Bart. "Dat maakt de samenwerking met Nestor voor ons zo interessant: we kunnen ervan op aan dat we altijd goed personeel zullen krijgen. Nestor neemt ons bovendien heel wat werk uit handen: wij moeten eigenlijk alleen laten weten hoeveel werknemers we de volgende week verwachten. Nestor staat vervolgens in voor alle contracten en de hele administratieve opvolging. Dat loopt allemaal heel vlot."

De meeste Nestors bij Vawi zijn gepensioneerden die nog een paar dagen per week willen werken. "Daarnaast doen we ook een beroep op jongere flexi-medewerkers - mensen die naast hun hoofdjob nog een centje willen bijverdienen - en een aantal vaste krachten", vertelt Bart Rombouts. "Op donderdag, vrijdag en zaterdag hebben we telkens een vroege shift en een dagshift. Op heel drukke dagen voorzien we ook nog een avondploeg, van 19 tot 3 uur. In principe vervult iedereen hier dezelfde taken, al kijken we bij de Nestors uiteraard wel een beetje wat ze nog aankunnen. Wie wat minder mobiel is, laten we bijvoorbeeld de receptenkaarten inscannen. Maar werkelijk iedereen die we via Nestor binnenkrijgen, kwijt zich uitstekend van zijn taak. De mensen zijn stuk voor stuk uitermate gemotiveerd en plichtsbewust. In deze tijden, waarin zelfs ongeschoolde krachten heel moeilijk te vinden zijn, zijn we dan ook heel blij dat we op de diensten van Nestor kunnen rekenen."

DSC03802
Ben je fysiek nog oké, dan is het echt een aanrader om na je pensioen nog wat te blijven doorwerken. Het houdt je fit en helpt je je zinnen te verzetten. Ik hoop in elk geval dat ik dit nog lang kan blijven doen. En het extra centje dat ik verdien, is leuk meegenomen om af en toe eens op reis te kunnen gaan.
DSC03804

Marianne Bunck

  - Orderpicker bij Vawi

Werken houdt je fit

Marianne Bunk (66) was meer dan 40 jaar lang logistiek bediende in een Antwerps ziekenhuis. De voorraden medisch materiaal op punt houden, dat was haar job. Op haar 60ste ging ze met pensioen. "Om voor mijn kleinkinderen te zorgen", zegt ze. "Toen zij een kleine drie jaar geleden naar school begonnen te gaan, voelden mijn dagen plots heel erg leeg aan. Ik besloot een nieuwe bezigheid te zoeken en ontdekte zo Nestor. Kort daarna vernam ik al dat ik bij Vawi kon beginnen. Ik sprong echt een gat in de lucht! Aanvankelijk ging het om twee dagen per week, intussen zijn het er drie. Wat ik zo leuk vind aan deze job? De maaltijdboxen van Foodbag zijn echt een prachtig product. Ik vind het heerlijk om al die lekkernijen - verse groenten, vlees, vis, droge voeding en zuivel, in porties van 2 tot 4 personen - door mijn handen te laten gaan. Voor ik het weet, is er alweer een dag voorbij."

Had Marianne toch niet wat twijfels toen ze zich aan deze nieuwe uitdaging waagde? "Zeker, maar ik wou het absoluut eens proberen en het valt allemaal heel erg mee. Moeilijk is het niet: ik zet een doos op de lopende band, stap mee en pluk onderweg alle producten die die klant besteld heeft uit de rekken. Heel fijn is ook dat iedereen ons hier aanvaardt zoals we zijn. We vormen met z'n allen gewoon één toffe en plezierige bende, waarin iedereen zijn eigen, waardevolle inbreng heeft en er totaal niet naar iemands leeftijd wordt gekeken.

Mariannes boodschap aan leeftijdsgenoten luidt dan ook: "Ben je fysiek nog oké, dan is het echt een aanrader om na je pensioen nog wat te blijven doorwerken. Het houdt je fit en helpt je je zinnen te verzetten. Ik hoop in elk geval dat ik dit nog lang kan blijven doen. En het extra centje dat ik verdien, is leuk meegenomen om af en toe eens op reis te kunnen gaan."

Marianne Bunk
- Orderpicker bij Vawi