Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Dentaal Tema, een innovatief dentaaltechnisch labo uit Brugge, doet al sinds 2016 een beroep op Nestors om de bestellingen tot bij de klant te brengen. "Na al die jaren heeft onze vaste contactpersoon bij Nestor aan een half woord genoeg om te weten wat nodig hebben", getuigt zaakvoerder en operationeel manager Bart Verkeyn.


Vaste en uitneembare protheses, kroon- en brugwerk, implantaten: Dentaal Tema heeft een totaalaanbod in huis voor tandartsen die van een tandlabo een meer dan gemiddelde kwaliteit en service verlangen. Of zoals Dentaal Tema het zelf op zijn website formuleert: "Een 50-tal collega’s bijten zich iedere dag met de glimlach vast in uw opdrachten."

Persoonlijke relatie


Sinds 2016 zitten daar ook een paar Nestors bij. "Dentaal Tema en Nestor zijn als partners die elkaar perfect aanvoelen", verduidelijkt zaakvoerder en operationeel manager Bart Verkeyn. "Na al die jaren loopt onze samenwerking zo vlot dat mijn collega’s en ik er nauwelijks nog tijd in moeten steken. Wekelijks worden de contracten van onze Nestors opgemaakt en doorgestuurd, op alle vragen krijgen we een snel en efficiënt antwoord … Ja, het was absoluut een heel goed idee om bij Nestor aan te kloppen. We hebben de vacature destijds trouwens niet eens zelf uitgeschreven. We deden gewoon meteen een beroep op hun expertise."


Dentaal Tema schakelt Nestor in voor een cruciale schakel in zijn operationele ketting. "Aan het eind van de werkdag moeten de afgewerkte bestellingen naar de klanten", zegt Bart. "Omgekeerd halen we bij de tandartsen prothesen en implantaten op die aan herstelling toe zijn. Omdat flexibiliteit daarbij cruciaal is, kiezen we voor dit transport bewust voor uitzendkrachten. Zij beginnen rond 17 uur aan hun rit maar weten nooit op voorhand hoe laat ze klaar zullen zijn. Het verkeer is nu eenmaal erg onvoorspelbaar. Daarnaast moeten ze ook een vriendelijke uitstraling en een vlotte babbel hebben. Die persoonlijke relatie met onze klanten is voor ons heel belangrijk."


"Dentaal Tema en Nestor zijn als partners die elkaar perfect aanvoelen. Na al die jaren loopt onze samenwerking zo vlot dat mijn collega’s en ik er nauwelijks nog tijd in moeten steken."

Bart Verkeyn

  - Verantwoordelijk HR en boekhouding binnen Dentaal Tema

Georges Dentaal Tema

Bezig blijven


Heel wat senioren die als interimkracht bij Nestor staan ingeschreven, beantwoorden prima aan dat profiel. Zo gaat Georges Ameel (74) al sinds mei 2016 gemiddeld 3 avonden per week met hart en ziel voor Dentaal Tema op pad. "Deze situatie is voor mij ideaal", getuigt hij. "Overdag help ik mijn vrouw in het huishouden, ze is namelijk niet meer zo mobiel. In de late namiddag vertrek ik dan naar Dentaal Tema. Ik verzamel mijn goederen en begin aan mijn vaste route. Doordat ik in West-Vlaanderen mijn weg zo goed ken, kan ik ook probleemloos inspringen als een collega vakantie neemt of last minute ziek valt. Een sporadische avondjob van een 4-tal uur is voor mij echt perfect. Ik vind het heel fijn om het gezicht van Dentaal Tema en het eerste aanspreekpunt voor de klant te zijn. Het werk is gevarieerd, ik blijf bezig, ik heb boeiende sociale contacten en ik leer geregeld nog iets bij."

Georges had zo'n 20 jaar lang een winkel in groenten en fruit, liet de zaak dan over, maar bleef wel tot zijn 65ste meewerken: "Toen ik met pensioen ging, was ik vast van plan om het voortaan wat kalmer aan te doen. Maar nadat ik zo'n 2 jaar had thuisgezeten, moest ik aan mezelf toegeven dat ik mijn actieve leven miste. Op mijn appartement kreeg ik mijn dagen gewoon niet gevuld. Ik voelde dat ik almaar strammer en stijver werd en dat ik dringend iets moest ondernemen om in beweging te blijven. Toen ik hoorde dat er een interimkantoor voor senioren was opgericht, heb ik me zonder aarzelen ingeschreven. Even later kon ik al bij Dentaal Tema aan de slag. Ik was op dat moment nog maar de 23ste uitzendkracht die via Nestor werd tewerkgesteld, ik was dus in zekere zin een pionier. En ik heb het mij de voorbije 7 jaar nog geen minuut beklaagd. Mijn tip voor generatiegenoten luidt dan ook: 'Heb je tijd over, overweeg dan zeker om nog wat te blijven werken. Zolang mijn gezondheid het toelaat, ga ik dat in elk geval met veel plezier blijven doen."