Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Marc Celis (57) nam na bijna 40 jaar afscheid van zijn eerste grote liefde, de automobielsector. Om vervolgens als uitzendkracht via Nestor transportplanner te worden bij Young Charly, een grote importeur en verdeler van premium wijnen en geestrijke dranken. Zijn boodschap voor generatiegenoten die ook weleens zo'n sprong zouden willen wagen: "Niet twijfelen, gewoon doén!"


De automobielsector voelde zo vertrouwd aan dat Marc Celis zich nauwelijks kon voorstellen dat hij ooit elders zou werken. Hij was vele jaren lang internationaal chauffeur bij een autobedrijf en groeide daarna op de planningsdienst door tot op managementniveau. Maar eind 2022 had hij er genoeg van: "Toen mijn werkgever naar Henegouwen verhuisde, was ik plots van 's morgens vroeg tot 's avonds laat weg van huis. In het weekend moest ik dan ook nog geregeld telefoontjes beantwoorden en meetings voorbereiden. Het werk hield gewoon nooit op. Op den duur had ik daar geen zin meer in. Het was tijd om te vertrekken."


DSC08313 verlicht

De kortste sollicitatiebrief ooit


Marc wou wel graag heel snel een andere baan. "Op een dag zag mijn echtgenote op de site van Nestor een vacature voor logistiek medewerker bij wijnhandel Young Charly. Ik heb toen de wellicht kortste sollicitatiebrief ooit geschreven: 'Hallo, ik ben 57. Ik kom uit de transportsector en ben een wijnliefhebber. Kortom, dit is dé job voor mij.' Ik mocht vrijwel onmiddellijk bij Nestor op gesprek en twee dagen later werd ik al bij Young Charly verwacht. Een week later ben ik gestart. Kortom, het ging allemaal bijzonder vlot."

Ik weet dat ik via Nestor alleen maar gemotiveerde en gedreven kandidaten over de vloer ga krijgen.
DSC08833 verlicht

William Mortelmans

  - Zaakvoerder Young Charly


William Mortelmans, zaakvoerder van Young Charly, leerde Nestor kennen via een bevriend ondernemer: "Omdat ik al een tijdje problemen had om bepaalde profielen in te vullen, leek het mij een goed idee om dit rekruteringskanaal eens uit te proberen. Het was meteen een schot in de roos. Het niveau van de kandidaten die Nestor naar ons doorstuurt, is werkelijk opvallend hoog. Ze worden zichtbaar grondig gescreend. Bij traditionele interimkantoren is dat toch wel anders: daar mag je al blij zijn als er heel af en toe een blijver bij zit. Wellicht hangt dat voor een groot deel samen met de leeftijd van de sollicitanten. Wie zich bij Nestor inschrijft, wíl echt werken. Ik weet dat ik via Nestor alleen maar gemotiveerde en gedreven kandidaten over de vloer ga krijgen: mensen die elke dag met de glimlach naar het werk komen. Dat is voor ons heel belangrijk."

A match made in heaven


Young Charly werd in 1976 opgericht door Williams vader, Karel Mortelmans. "Vandaag hebben we een team van 32 medewerkers, waaronder 3 Nestors", verduidelijkt William. "Ons familiebedrijf importeert meer dan 2500 verschillende premium wijnen en geestrijke dranken en verdeelt ze over heel België. Wij leveren vandaag aan vrijwel alle Belgische sterrenrestaurants, maar ook aan drankhandels. Particulieren kunnen via onze webshop bestellen, zelfs per fles."


Marc
is intussen een klein half jaar bij Young Charly aan de slag. Het bevalt hem uitstekend: "Ik werk voltijds, van maandag tot vrijdag. Ik maak er geen punt van om eens wat langer te blijven, als een taak wat uitloopt. Maar als ik 's avonds naar huis ga, kan ik mijn job volledig loslaten. Die mentale rust had ik, na die hectische jaren in de autobranche, echt wel nodig. Ik heb nu op 6 km van mijn huis werk dat ik heel graag doe en dat perfect aansluit bij mijn expertise en competenties: dit is zonder meer een match made in heaven. Wat mijn taak precies inhoudt? Ik zorg ervoor dat de bestellingen op het afgesproken moment en op een professionele manier tot bij onze klanten worden gebracht. Ik regel dus de ritten van onze chauffeurs. Ik dacht altijd dat de autobranche het allerhoogste was, maar ik was mis. Er is een hele nieuwe wereld voor me opengegaan. En op vrijdagavond wordt er al eens een fles gekraakt. Ja, zo zie ik me gerust nog vele jaren doorgaan. Een collega-Nestor bij Young Charly is 71 en klust drie dagen per week bij als magazijnier. Misschien loop ik hier op die leeftijd ook nog rond? Zolang ik me amuseer, sluit ik niets uit."

Veel kennis, weinig poespas


Kan Marc tot slot nog even kwijt waarom hij werken via Nestor zo'n aanrader vindt? "Het loopt allemaal heel efficiënt, zonder veel poespas. De recruitment consultants weten waarover ze praten en houden rekening met de specifieke noden van oudere werknemers. Ook op administratief vlak is alles heel goed geregeld. Nestor stuurt me elke vrijdag mijn contract door, met mijn prestaties van die week. Op woensdag wordt dan mijn loon gestort. Ik kan me volledig op mijn werk concentreren en hoef me nergens zorgen over te maken. Dat is een ongelooflijke luxe."


De recruitment consultants van Nestor weten waarover ze praten en houden echt rekening met de noden van oudere werknemers.
Marc

Marc Celis

  - Transportplanner Young Charly

Gezonde mix van jeugd en ervaring


Het laatste woord is voor William: "Onze Nestors leveren, met hun maturiteit en verantwoordelijkheidsgevoel, een grote toegevoegde waarde aan ons bedrijf. Je kan altijd op hen rekenen en dat is vandaag echt niet vanzelfsprekend. Onze werkvloer is meer dan ooit een gezonde mix van jeugdig enthousiasme en ervaring: dat draagt zeker bij tot ons succes. Jongeren leren van ouderen en omgekeerd. Ik sta er absoluut voor open om - als de gelegenheid zich voordoet - nog meer Nestors te engageren. Veel ouderen zijn oprecht blij dat ze hun steentje kunnen bijdragen. En voor ons is het gewoon super dat ze dit nog willen doen."