Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

In tijden waarin heel wat koerierbedrijven zwaar onder vuur liggen, zet Foodbag, een Belgische leverancier van gekoelde maaltijdboxen, bewust in op een premium delivery via Nestor: "Een kwaliteitsvolle bezorging aan huis draagt in belangrijke mate bij tot een optimale merkbeleving door de klant."

Foodbag levert zijn klanten vier dagen per week al de nodige (bij voorkeur lokale en seizoensgebonden) ingrediënten en recepten voor 3 tot 5 lekkere en gezonde maaltijden. Begin 2022 kwamen daar ook nog vijf leveringsdagen bij voor de gloednieuwe online supermarkt Rayon, een ander initiatief van moederonderneming Smartmat. Het bedrijf schakelde aanvankelijk een externe partner in voor het transport, maar nam dat drie jaar geleden zelf in handen. "Het service-aspect is bij ons cruciaal", zegt Distribution Coordinator Gustave Lorré. "Een kwaliteitsvolle bezorging aan huis draagt in ruime mate bij tot een optimale merkbeleving door de klant. In onze zoektocht naar betrouwbare chauffeurs met een flexi-contract kwamen we al snel bij Nestor uit. We hadden vrijwel meteen door dat oudere werknemers voor ons wel eens de ideale oplossing zouden zijn. Gepensioneerden hebben over het algemeen een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel, kunnen zelfstandig werken en zijn erg bij hun job betrokken. Dat is voor ons een hele meerwaarde, want onze chauffeurs zijn letterlijk en figuurlijk het gezicht van Foodbag. Ze zijn bovendien onderweg met verse ingrediënten die op een veilige manier bij de mensen thuis moeten geraken. We moeten rotsvast op hen kunnen rekenen."

Een kwaliteitsvolle bezorging aan huis draagt in ruime mate bij tot een optimale merkbeleving. Gepensioneerden hebben een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel, kunnen zelfstandig werken en zijn erg bij hun job betrokken. Dat is voor ons een hele meerwaarde, onze chauffeurs zijn letterlijk en figuurlijk het gezicht van Foodbag.
Gustave Lorré

Gustave Lorré

  - Distribution Coordinator bij Foodbag

Enorme flexibiliteit

De voorbije twee jaar groeide Foodbag enorm zo ook de pool van Nestor-chauffeurs. De meesten van hen zijn gepensioneerd. "Dat werkt voor ons het best", getuigt Gustave, "Nestor geeft op donderdag voor elk van hen door wanneer zij de komende week beschikbaar zijn. Het gebeurt al eens dat iemand zich op de valreep ziek meldt, maar het kost nooit veel moeite om iemand te vinden die wil inspringen. Dat is natuurlijk het grote voordeel van gepensioneerden: zij kunnen zich doorgaans veel makkelijker vrijmaken dan jongere mensen. Ze zien er ook geen graten in om pakweg op een zondag te werken. Voor een snelgroeiend bedrijf als Foodbag is het zonder meer luxe om mensen te kunnen inzetten die zo sterk gemotiveerd zijn om die extra mijl te gaan. Je merkt aan alles dat ze trots zijn om een Foodbag Hero te zijn, zoals wij hen noemen. Ze stralen arbeidsvreugde uit, zijn oprecht vriendelijk, ogen rustig en komen elke dag met de glimlach werken."

Gustave Lorré
- Distribution Coordinator bij Foodbag
Daniel Schauwvliege - Chauffeur bij Foodbag

Goed gesmeerde tandem

Foodbag beschikt over vijf depots, verspreid over het hele land. Zijn er ergens extra chauffeurs nodig, dan speurt Nestor zijn database af naar geschikte kandidaten. "Die manier van werken loopt heel goed", vervolgt Gustave Lorré. "We laten nieuwe mensen altijd eerst tweemaal meerijden met een ervaren kracht. Daarna gaan ze alleen de baan op, maar ze krijgen nog geen volle bestelwagen mee. We bouwen dat geleidelijk verder op."

Nestor levert wekelijks het gevraagde aantal chauffeurs en neemt daarnaast de loonverwerking en uitbetaling voor zijn rekening. "Dat gebeurt telkens op maandag", knikt Gustave. "Ja, we zijn heel blij met een partner als Nestor, die ons op alle mogelijke manieren helpt om onze ambities waar te maken. Trouwens: ook bij de productie van onze maaltijdboxen is Nestor een belangrijke schakel. VAWI, het bedrijf dat de dozen voor ons vult, liet zich door onze positieve ervaring inspireren om op zijn beurt een omvangrijke groep Nestors als flexi-jobbers aan boord te halen."

Gustave Lorré
- Chauffeur bij Foodbag

Echt prachtig werk

Daniel Schauwvliege uit Destelbergen is een van die enthousiaste Nestors die met hart en ziel voor Foodbag werken: "Ik doe dit ondertussen al een tijdje", vertelt hij, terwijl hij de laatste maaltijdboxen in zijn bestelwagen stapelt. "Ik was eerst 10 jaar leerkracht technisch tekenen en daarna zelfstandig bewerker van inox. Zoals zovelen liep ik na mijn pensioen een beetje verloren. De hemel klaarde op toen ik vernam dat ik via Nestor chauffeur kon worden bij Foodbag. Het is mij vooral te doen om het sociale contact. Ik werk vooral in de weekends. Ik amuseer me enorm, al is de job fysiek en mentaal zeker niet te onderschatten: de hele tijd in- en uitstappen, alert zijn in het verkeer, zorgen dat iedereen de juiste doos krijgt, het juiste adres vinden, de klok in het oog houden … Er komt behoorlijk veel bij kijken. Maar ik vind dit echt prachtig werk. Ik maak ook altijd met plezier wat tijd vrij voor een korte babbel. Ik vind het fijn dat de mensen voelen dat ik hun bestelling met veel liefde tot bij hen heb gebracht."

De Foodbag-dagen zijn voor Daniel dan ook steevast het hoogtepunt van de week: "Ik ben elke keer een van de eersten om mijn bestelwagen te laden. Heb ik nog wat tijd over, dan help ik mijn collega's. Het is super om zo mijn oude dag te kunnen beleven. Ik wil dit blijven doen tot mijn knoken zeggen dat het genoeg is geweest. (lacht) Hopelijk duurt dat nog heel lang. Ik ben ervan overtuigd dat dit werk mij in de eerste coronagolf bij momenten zelfs heeft rechtgehouden. Terwijl andere mensen thuis zaten te kniezen, kon ik tenminste nog buitenkomen. Dus ja: ik zou iedereen aanraden om na zijn pensioen een geschikte bezigheid te zoeken. Het besef dat ik op oudere leeftijd nog iets te bieden heb, doet mij in elk geval heel veel deugd."

Daniel Schauwvliege
Chauffeur bij Foodbag